Westhoek Verbeeldt.be

Cultureel erfgoed uit de westhoek

Zoek in meer dan 215.000 bronnen

Reconstrueer je dorp van vóór de Eerste Wereldoorlog in 3D 

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden heel wat Westhoekgemeenten van de kaart geveegd. Bij de wederopbouw zijn sommige plaatsen à l’identique gereconstrueerd, maar andere zien er totaal anders uit. Is het dorpszicht van weleer dan hopeloos verdwenen?
De huidige computertechnologie en software maken het mogelijk verwoeste plaatsen gedeeltelijk te reconstrueren met behulp van oud kaart- en beeldmateriaal, waaronder foto's uit 'WESTHOEK verbeeldt'. Zo kan iedereen zien en ervaren hoe totaal anders het dorp van vóór de Eerste Wereldoorlog soms wel was… of net niet. Hoe je dit doet, kan je leren tijdens de avondcursus ‘Je vooroorlogs dorp met Sketchup’, waarbij gebruik gemaakt wordt van de gratis software Sketchup en Google Earth.
De opleiding wordt aangeboden door het Centrum voor Volwassenenonderwijs Westhoek-Westkust (CVOWW) in samenwerking met Erfgoedcel CO7.
Meer informatie over deze cursus vind je via www.cvoww.be/index.php/sketchup
Enkele resultaten van de vorige cursus:
Hier kan je al eens ervaren wat mogelijk is na het volgen van de cursus. Je ziet een deel van de gemeente Mesen zoals het was vóór de Eerste Wereldoorlog.


Hieronder vind je een video van de vooroorlogse Grote Markt van Ieper. De Lakenhallen werden overgenomen van op het 3D Warehouse van Sketchup.

 


Onderstaande foto's zijn :

Passendale in aanbouw:Passendale

De kerk van Passendale: Passendale2

De Grote Markt van Ieper in aanbouw:Ieper

De andere kant van de Grote Markt van Ieper:Ieper2

Mesen in aanbouw:Mesen

De markt van Mesen langs de andere kant gezien:Mesen2