Westhoek Verbeeldt.be

Cultureel erfgoed uit de westhoek

Zoek in meer dan 215.000 bronnen

Technische problemen

Ik zie geen afbeeldingen
Sommige virusscanners of firewalls blokkeren afbeeldingen op website. De veiligheidsinstellingen van je scanner of firewall aanpassen, kan al helpen. Ofwel plaats je www.westhoekverbeeldt.be bij de “toegelaten sites”. Het kan ook zijn dat je de browser de juiste plug-in voor onze viewer niet heeft. Je kan de recentste gratis java plug-in steeds downloaden van http://java.com/nl/download/

Ik krijg de melding: "Waarschuwing: de pagina is verlopen"
Bij het navigeren binnen de beeldbank raden wij af om de knoppen van de browser (Vorige/ Volgende) te gebruiken. Ze veroorzaken namelijk problemen bij het terugkeren naar opgeslagen zoekcriteria of resultaatlijsten. We raden je aan om enkel de navigatiemogelijkheden binnen de beeldbank zelf te gebruiken. Krijg je toch nog de waarschuwing, probeer dan de pagina te vernieuwen (toets F5 of ga via de menubalk: beeld > vernieuwen).

Educatief gebruik

Wie als leerkracht gebruik wil maken van foto’s van ‘WESTHOEK verbeeldt’ in zijn of haar lessen of in een educatief project bezorgen we met plezier afdrukken op A4-formaat. Neem gerust contact met ons op.

Beelden toevoegen

Heb je zelf mogelijk interessant beeldmateriaal dat je graag wil laten opnemen in dit virtueel streekarchief? Neem hiervoor contact op met de vrijwilligers van de gemeente waarover de beelden gaan. Alle contactgegevens vind je op onze blogpagina’s. Lees ook eens "hoe gaan we te werk". We gebruiken steeds een uitleenovereenkomst waarin alle afspraken duidelijk vermeld staan.
Heb je de beelden al ingescand op je computer staan? Hou er dan rekening mee dat de minimumafmetingen voor een beeld 1024 x 1281 pixels zijn. Voor een foto van 10 x 15 cm komt dit neer op inscannen aan 400 dpi (dots per inch).

Ontdek je een foto op de beeldbank die jij ook in bezit hebt? Dan mag je ook dit laten weten. Dit project inventariseert immers het aanwezige beeldmateriaal en haar eigenaars. Die informatie blijft echter beschermd en wordt niet op de website weergegeven.

Selectie van beeldmateriaal

‘WESTHOEK verbeeldt’ zoekt, bewaart en ontsluit in de eerste plaats beeldmateriaal met een publieke waarde, dat meer dan 25 jaar oud is. De publieke waarde van een beeld kan heel ruim zijn. Enerzijds zijn er foto’s van wat in de openbare ruimte gebeurt (feesten, processies, dorpsgezichten,…), maar ook familiefoto’s of foto’s in de privésfeer kunnen een publieke waarde krijgen omwille van het tijdskader, de omgeving, de kledij, de persoon,… (burgmeester, in een verdwenen gebouw, …). We houden hierbij ook rekening met het potentiële publiek van deze beeldbank: een onderzoeker kijkt met een andere blik dan iemand die zijn familieleden wil opzoeken. Klik hier voor de selectiecriteria van ‘WESTHOEK verbeeldt’.

Gevoelige informatie

We kunnen voor elk beeld dat in de beeldbank wordt opgenomen, apart bepalen of het op de website te zien mag zijn. Gevoelig beeldmateriaal blijft dus wel bewaard voor de toekomst, maar wordt niet publiek getoond. In het geval van bidprentjes worden die enkel getoond als de betreffende persoon voor 1945 overleden is. Neem gerust contact met ons op als u vindt dat bepaalde informatie toch niet publiek te zien mag zijn.

Meewerken aan ‘WESTHOEK verbeeldt’

Ook jij kan vrijwilliger worden voor ‘WESTHOEK verbeeldt’! Voor alle informatie over de vrijwilligerswerking, klik door naar de blog. Daar vind je alle praktische informatie, de handleiding en contactgegevens van de lokale 'verbeeldt'-kernen.