Westhoek Verbeeldt.be

Cultureel erfgoed uit de westhoek

Zoek in meer dan 215.000 bronnen

Vrijwilligers gezocht!

‘WESTHOEK verbeeldt’ is een project van Erfgoedcel CO7 (Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke), Achthoek (Alveringem, De Panne, Diksmuide, Houthulst, Koksijde, Lo-Reninge, Nieuwpoort en Veurne) en de gemeente Kortemark.

Ondertussen werken ca. 200 vrijwilligers actief mee aan de beeldbank www.westhoekverbeeldt.be. Het opsporen en beschrijven van beeldmateriaal is een intense bezigheid waar ook veel voldoening uitgehaald wordt. Je geeft een onbekend beeld, dat al jaren in een album of koekendoos verborgen zat, een tweede leven. Veel wetenschappers, studenten en geïnteresseerden gaan aan de slag met deze schat aan informatie. Het beeldmateriaal is divers en talrijk.

Wil je aan de slag met oud beeldmateriaal? ‘WESTHOEK verbeeldt’ zoekt vrijwilligers !

Heb je interesse in de geschiedenis van de regio en wil jij ook aan de slag met oud beeldmateriaal uit jouw gemeente? Neem dan zeker contact op via de onderstaande contactgegevens.

  • Erfgoedcel CO7 - 057 346 694 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Achthoek – 058 533 760 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Gemeente Kortemark – 051 566 108 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.